A munkaidőbeosztás elkészítésével a fogalkoztatóknak biztosítjuk, hogy a munkaidő tervezés mindenben megfeleljen a jogszabályi követelményeknek. A munkaidőbeosztás jelentősége a 2012-es új munka törvénykönyvének elfogadásával nőtt meg. 2012. július 01-től ugyanis a munkaidőbeosztás egyben munkaidőnyilvántartásként is szolgálhat, ha a munkavállalók azt havonta utólag aláírásukkal hitelesítik.

Mindez azt jelenti, hogy amennyiben  van pl. egy hónapra előre elkészített munkaidőbeosztás és azt a munkavállalók a hónap végén aláírásukkal hitelesítik, akkor nem kell bajlódni a napi szintű munkaidőnyilvántartás (jelenléti ív) vezetésével. Természetesen az élet felülírhatja az előre elkészített beosztást, ebben az esetben a változást hiteles módon rá kell vezetni a beosztásra, de ebben az esetben sem kell jelenléti ívet vezetni. Az általunk elkészített munkaidő-beosztás kiterjed mind a munkaidő mind pedig a pihenőnapok (idők) valamint a szabadságnapok beosztására és ami legfontosabb a beosztás kiterjed a pihenőidők, munkaidők munkaidő keretben történő átlagának vizsgálatára.

Miért is van erre szükség, hiszen számos munkaidő-nyilvántartó, óranyilvántartó program létezik?

Nos, azért mert ezek a programok a munkaórakat valóban nyilván tudják tartani és még a napi pihenőidőt is figyelembe veszik, de a heti pihenőidő mértékével már nem tudnak kalkulálni, különösen nem a munkaidőkeret átlagában. Hiszen nem csak az a fontos, hogy megtudjuk, hogy hány órával léptük át a munkaidőkeretet, hanem az is, hogy a munkavállalók számára a minimális pihenőidőt biztosítottuk-e, mert ez is komoly szabálysértésnek számít a munkaügyi ellenőrzés területén.

Összességében tehát, az általunk elkészített munkaidőbeosztás a munkáltatónál alkalmazott munkaidőkeret mértékét alapul véve,  a munka törvénykönyve által meghatározott átlagolási lehetőséget kihasználva a lehető legoptimálisabb munkaidő kihasználtságra törekszik. Beosztásunk esetében maximálisan ki lehet használni a rendelkezésre álló óraszámokat, nem kell azon aggódnia, hogy a minimális pihenőidőt nem biztosította a munkavállalók részére.

Szükséges megjegyeznem az érthetőség kedvéért, hogy a pihenőnap és pihenőidő nem azonos fogalmak. A munkaórák felhasználásának leghatékonyabb formájánál elengedhetetlen a pihenőidő alkalmazása. Az általunk végzett munkaidőbeosztás-elkészítését azon foglalkozatók számára ajánljuk, akik munkaidőkeretet alkalmaznak, a hét minden napján vagy legalább a hét hat napján van munkavégzés és ahol a munkaidőbeosztás biztosan tervezhető legalább egy hónapra előre.

Szükséges azt tudni minden munkáltatónak, hogy törvényi kötelezettsége az, hogy a munkaidőbeosztást minimum előre egy hétre és egy héttel a tárgyhét előtt írásban közölje kell a munkavállalókkal.