A munkavállalóknak lehetőségük van honlapunkon regisztrálásra, melynek eredményeként munkaügyi kérdéseket tehetnek fel szakértőinknek. A munkaügyi kérdések száma nincsen korlátozva és válaszainkat 48 órán belül továbbítjuk a kérdezőink felé. A regisztrációt kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe! 

Tapasztalatunk szerint a munkavállalók leginkább a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatban érdeklődnek. A munkaviszony megszüntetése sok esetben hosszabb folyamat, mire a munkáltató vagy akár a munkavállaló erre az elhatározásra jut. A tapasztalat azt mutatja, hogy jogaival tisztában lévő munkavállalónak nagyobb esélye van munkahelye megtartására, érdekeinek érvényesítésére.

Nem ritka azonban az sem, hogy a munkavállalók az őket megillető szabadságnapok kiszámításával keresnek meg bennünket, hiszen számos munkavállaló több okból lehet sokáig fizetés nélküli szabadságon (Gyes , Gyed) és ezen jó pár év távlatából már nem tudják pontosan megmondani, hogy a tulajdonképpen mennyi is a felhalmozott szabadság. Ennek kiszámítása nem egyszerű kalkukáció, hiszen számos jogszabályi rendelkezést kell figyelembe venni, amit az internetes kalkulátorok nem tudnak kezelni. De hasonló eset a végkielégítés és felmondási idő számítása is.

Lényegesnek tartom megemlíteni, hogy az új Munka törvénykönyve számos esetben nem a munkavállaló javára módosult (pl. táppénz alatt felmondás), viszont bővültek a munkáltatóval történő eltérő megállapodások lehetőségei (pl. felmondás korlátozása). Az új Munka törvénykönyve több atipikus jogviszonyra teremt lehetőséget amelyre korábban nem volt  példa, ezért ezek mind munkavállalók mind pedig a munkáltató számára többnyire ismeretlenek (pl. munkakör megosztása).

Mindenképpen érdemes tehát regisztrálni oldalunkra, hiszen szakértői válaszadásunk talán a legrövidebb időn belül történik a hasonló szolgáltatást nyújtó honlapok között, valamint válaszadásunkban mindig megjelöljük a hatályos jogszabályhelyeket( idézve is) abból a célból, hogy kérdezőink konkrétan hivatkozni tudjanak a jogszabályhelyekre foglalkoztatójuk előtt.