A szabadságra vonatkozó szabályok változása 2013. január elsejétől

Az új Munka törvénykönyve már 2012. július elsejétől megváltoztatta a szabadságra vonatkozó rendelkezéseket, azonban ezeket  2013.01.01-től rendelte alkalmazni. Lássuk a lényegesebb változásokat:

A korábbi szabályozással ellentétben a munkavállaló életkorától függő szabadságnapok már pótszabadságként kerülnek kiszámításra (korábban ez az alapszabadság része volt). Az alapszabadság minden munkavállaló részére 20 munkanap 2013.01.01-től, ehhez jön hozzá az életkortól függő pótszabadság, itt jegyezném meg, hogy ezzel a változtatással a munkavállalókat hátrány nem érte, az új módszerrel kiszámított szabadság a korábbival egyenértékű. A pótszabadság abban az évben növekszik, amelyben a munkavállaló a meghatározott életkort betölti.

A gyermekek után járó pótszabadságok esetében lényeges változás, hogy azt csak a saját háztartásban nevelt gyermek után lehet igénybe venni, tehát ezt a jogosultságot a munkáltatók felülvizsgálhatják.

Változás az is, hogy a gyermek után járó pótszabadság 2 munkanappal növekszik, ha a munkavállaló gyermeke fogyatékos.

További lényeges változás, hogy az új szabályok értelmében már nem kell a szülőnek nyilatkozni arról , hogy ki vállal nagyobb szerepet a gyermek nevelésében , gondozásában, így mindkét szülőt megilleti külön-külön a pótszabadság.

Új rendelkezés, hogy annak a munkavállalónak, akinek legalább 50%-os egészségkárosodását  a rehabilitációs szakértői szerv megállapította 5 nap pótszabadság jár.

A jelentős jogszabályi változások miatt, azon munkáltatók esetében akik tételesen, a korábbi jogszabályi rendelkezésekre hivatkozva állapították meg a szabadságot a munkaszerződésben, illetőleg a tájékoztatásban, mindenképpen szükségszerű ezeket a dokumentumokat aktualizálni, módosítani.

Következő cikk: A szabadság kiadása 2013-ban

Jogforrás: Munka törvénykönyve 115.§-121.§ és 294.§.